voetbalzone

Mancini gelooft in stunt tegen Real, Galatasaray verbetert contract Emre

Gijs Freriks20 nov 2013, 21:30
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2013, 21:30
Advertentie

Galatasaray werd de afgelopen twee seizoenen kampioen van Turkije, maar wil ook dat er buiten de eigen landsgrenzen weer eens wat te vieren valt. De laatste keer dat Aslan een internationale prijs pakte, was in 2000, toen de UEFA Cup en de Super Cup in de wacht werden gesleept. De club uit Istanbul zal dit seizoen de eerste Europese horde nog over moeten, want men is nog niet zeker van overwintering.

/

De ploeg van Roberto Mancini staat na vier poulewedstrijden in de Champions League met FC Kopenhagen op de tweede plaats. Beide partijen beschikken over vier punten en Juventus sluit met drie punten de rijen in Groep B. Volgende week woensdag gaat Galatasaray op bezoek bij koploper Real Madrid en de trainer gokt op een stuntje. “Ik heb er vertrouwen in dat we ons kwalificeren en dat we tegen Madrid een goed resultaat boeken”, zegt Mancini op de website van de Europese voetbalbond UEFA.

“Galatasaray is een erg goed team dat het potentieel heeft om het dit seizoen goed te doen”, vervolgt de Italiaan. “Het is nooit makkelijk in de Champions League en zeker niet in onze groep, maar het is mogelijk om door te bekeren. De thuiswedstrijd tegen Juventus is allesbeslissend. Zoals ze in de voetballerij zeggen: zeg nooit ‘nooit’”, besluit Mancini, die in het duel met de Turijners weer over de nu nog geblesseerde Wesley Sneijder kan beschikken.

/

Emre Colak
Emre Colak heeft een verbeterd contract gekregen bij Galatasaray. De 22-jarige aanvallende middenvelder is geen basisspeler in de Türk Telekom Arena, maar is wel beloond voor zijn uitstekende prestaties. De club heeft het jaarsalaris van de enkelvoudig Turks international verhoogd naar 515.000 euro en per optreden ontvangt de linkspoot nog eens 7.500 euro. Volgend seizoen gaat Colak 550.000 euro op jaarbasis verdienen. Hij staat nog tot de zomer van 2016 onder contract bij Galatasaray. Colak werd door Galatasaray zelf opgeleid.

Bezig met laden …