voetbalzone

Mancini heeft Adebayor terug en twijfelt over inzetbaarheid Touré

Daniel Cabot Kerkdijk26 jan 2010, 18:56
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2010, 18:56
Advertentie

Emmanuel Adebayor keert terug in de selectie van Manchester City. De ploeg van Roberto Mancini verdedigt woensdag in de return van de halve finale van de Carling Cup een 2-1 voorsprong tegen Manchester United. Het is de eerste keer sinds het drama rondom de ploeg van Togo dat Adebayor weer bij de selectie zit.

/

Adebayor kreeg van Mancini de tijd om alle gebeurtenissen met zijn familie te verwerken en de begrafenis van de slachtoffers bij te wonen. Nu is hij klaar voor een rentree. "Het gaat goed met Emmanuel", vertelt Mancini dinsdag op de clubsite van City. ''Hij traint sinds maandag weer met ons mee en dat gaat goed. Ik denk dat hij er klaar voor is om op de reservebank plaats te nemen."

"Hij is nog wat in zichzelf gekeerd, maar hij is gefocust op de komende wedstrijd tegen United." Kolo Touré is inmiddels teruggekeerd in Manchester. De verdediger nam met Ivoorkust deel aan de Afrika Cup, maar werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Algerije. Mancini weet echter nog niet of Touré in de basis zal staan of als reserve zal starten. "Ik ben in ieder geval blij dat hij terug is."

Bezig met laden …