voetbalzone

'Mancini klaagt over Rooney, maar nu wil hij ons een kaart aansmeren'

Bart Kruyt12 jan 2012, 06:00
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2012, 06:00
Advertentie

Roberto Mancini zit nog altijd met de schorsing van zijn aanvoerder Vincent Kompany in de maag. De verdediger van Manchester City moet vier wedstrijden toekijken, nadat zijn tackle met twee benen in de bekerwedstrijd tegen Manchester United werd bestraft met een rode kaart. Woensdagavond gleed Glen Johnson echter ook met twee benen naar voren en hij mocht blijven staan.

/

In de blessuretijd van het Carling Cup-duel tussen Manchester City en Liverpool ging Johnson hard door op Joleon Lescott, tot ergernis van Mancini. Toen Steven Gerrard daarmee geconfronteerd werd, zei hij: “Het commentaar van Mancini verrast me. Eerst zei hij dat Wayne Rooney Manchester City een rode kaart had aangesmeerd, maar nu probeert hij hetzelfde bij ons.”

Toen Gerrard Mancini even later tegenkwam in de spelerstunnel, kwam het tot een opstootje tussen de middenvelder van Liverpool en coach van City. “Gerrard mag zeggen wat hij wil”, verklaar Mancini vervolgens. “Ik zeg wat ik denk, dat heb ik altijd gedaan. Het is niet belangrijk wat Steven Gerrard en de anderen ervan denken: ik vond deze tackle ernstiger dan die van Kompany.”


Bezig met laden …