voetbalzone

Mancini legt schuld van uitschakeling bij aantal geblesseerden

Bart Kruyt23 sep 2010, 07:41
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2010, 07:41
Advertentie

Roberto Mancini weet dat hij het seizoen moet afsluiten met tenminste één prijs, maar zag woensdag de kans hierop verminderen. Manchester City werd in de Carling Cup uitgeschakeld door West Bromwich Albion en heeft nu enkel nog de landstitel, de FA Cup en de Europa League in zicht. Mancini legt de schuld bij de blessures in zijn groep.

Hoewel de oefenmeester beschikt over een bijzonder ruime selectie, stuurde Mancini toch zes jonge, onervaren spelers in de groep. “Als ik ze nooit laat spelen, worden ze ook niet beter”, zei de Italiaan na afloop van de 2-1 nederlaag. “Zaterdag is belangrijker, maar als ik niet zoveel geblesseerden had, had ik een beter elftal in het veld kunnen sturen.”

Met het oog op de competitietopper tegen Chelsea wilde Mancini echter geen risico’s nemen: “De periode waarin spelers kunnen herstellen is erg kort. Eigenlijk hebben spelers minimaal drie volle dagen nodig en daarom begrijp ik ook niet waarom we al op zaterdagmiddag tegen Chelsea moeten spelen. Deze wedstrijd was belangrijk voor ons, maar de wedstrijd tegen Chelsea is nog belangrijker.”

Bezig met laden …