voetbalzone

Mancini maakt zich niet druk om landstitel

12 mei 2008, 10:28
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2008, 10:28
Advertentie
Voor Internazionale wordt het aankomend weekend ‘erop of eronder’. Weken, zo niet maandenlang had het er alle schijn van dat de club uit Milaan met twee vingers in de neus de Italiaanse landstitel zou prolongeren, maar de afgelopen tijd is er wat zand in de normaliter zo goed geoliede motor gekomen.

Zondag wisten de Nerazzurri zich in het ‘kampioensduel’ niet te ontdoen van middenmoter Siena, dat brutaal een punt mee nam uit het Giuseppe Meazza (2-2). Omdat concurrent AS Roma wel won, is het verschil tussen de twee ploegen in de rangschikking teruggelopen tot slechts één punt. Er moet dus volgende week gewonnen worden bij het in degradatienood verkerende Parma.

Coach van die ploeg is Hector Cúper. De Argentijn was in het verleden werkzaam bij Inter, en herinnert zich nog goed het slot van het seizoen 2001/2002, toen Juventus Inter op de slotdag de titel ontnam, omdat de ploeg uit Milaan met 4-2 onderuit ging bij Lazio. Een dergelijk scenario zou de Parmezanen nu buitengewoon goed uitkomen, mits Roma weet te winnen bij Catania.

”We zullen doen wat we kunnen,” beloofde Cúper na de 3-1 nederlaag van zijn ploeg tegen Fiorentina. “Ik heb volgens mij nog nooit meegemaakt dat er zoveel op het spel staat in slechts 90 minuten voetbal. Met de duels tussen Parma-Inter en Catania-Roma bestaat er een overlap tussen de titelstrijd en de strijd tegen degradatie. Wat ons betreft: wij moeten gewoon winnen.”

Inter-coach Roberto Mancini gelooft daar echter niet in. “Wij kennen geen angst. Wij worden kampioen in Parma. We hebben nog altijd één punt voorsprong en we hebben simpelweg maar kwaliteit dan Parma. Tegen Siena hadden we ook zes goals kunnen maken, terwijl zij drie keer op goal schoten in twee keer scoorden.”

Luciano Spalletti, die zijn AS Roma uit een zo goed als geslagen positie terug zag keren in de titelrace, is van mening dat het niet onverdiend is wanneer de Giallorossi alsnog kampioen worden. “We hebben een goed seizoen gedraaid, en hebben het verdiend om nog in de race te zijn voor de titel. Nu rest ons nog één duel en we moeten er alles aan doen om die te winnen. Dan is het afwachten wat Inter doet. Mocht het niet lukken, dan is dat ook geen ramp; ons seizoen is nog altijd geslaagd.”
Bezig met laden …