voetbalzone

Mancini waarschuwt: ‘VfL Wolfsburg is meer dan alleen Dost’

Thijs Post11 mrt 2015, 18:15
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2015, 18:15
Advertentie

Een van de mooiste wedstrijden in de achtste finale van de Europa League is de ontmoeting tussen VfL Wolfsburg en Internazionale. In het verleden werd Internazionale wellicht direct als favoriet aangewezen, maar tegenwoordig liggen de verhoudingen toch wat anders. VfL Wolfsburg draait een uitstekend seizoen in de Bundesliga, terwijl Inter in de Serie A slechts negende staat. Trainer Roberto Mancini rekent dan ook op een lastige wedstrijd.

voetbalzone

Mancini werd gevraagd naar Bas Dost, die na de jaarwisseling liefst dertien goals maakte in alle competities. “Maar Wolfsburg is meer dan Dost”, laat Mancini op de persconferentie weten aan de Italiaanse media. “Het is een uitstekende ploeg en dat ze tweede staan in de Bundesliga zegt al genoeg. Het team is compleet en kent weinig zwakheden.”

“Het zal geen makkelijke wedstrijd worden. Internazionale zal bijna perfect moeten spelen om een goed resultaat te boeken.” Dat Internazionale wereldwijd wordt gezien als ‘een grotere club’ maakt volgens Mancini niets uit. “Het gaat alleen om de spelers die het veld opgaan. Onze spelers zijn ervaren op dit niveau. En volgend jaar gaan we in Italië zeker weer meedoen om de titel.”

Bezig met laden …