voetbalzone

Mancini wil opnieuw topaankopen doen: 'Real en Barça doen het ook'

Erik van Dam15 mei 2012, 18:45
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2012, 18:45
Advertentie

Manchester City veroverde zondag de Engelse landstitel, maar volgens trainer Roberto Mancini is zijn selectie niet sterk genoeg om ongewijzigd te laten. De Italiaan is van plan gedurende de zomermaanden nieuwe aankopen te doen om City nog sterker te maken. Op welke posities hij versterkingen wenselijk acht, deelt hij niet mee.

/

In gesprek met BBC Sport geeft Mancini aan dat hij zijn ogen de kost zal geven tijdens de transfermaanden. “Real Madrid en Barcelona kopen ieder jaar twee, drie nieuwe spelers en geven veel geld uit. Ik denk dat dat voor Manchester City ook zo zal zijn. We moeten de selectie verbeteren, de kracht hebben om het spelen in de Premier League en Champions League te kunnen combineren.” City vloog dit seizoen al in de groepsfase uit de Champions League.

Overigens richt Mancini, zo zegt hij dinsdag, zich ook op mutaties in de huidige spelersgroep. Wat hem betreft zal Carlos Tévez niet van club veranderen gedurende de zomer. “Het is niet zo lastig om Tévez onder je hoede te hebben, hij is een goede jongen. Onze band is altijd goed geweest. Ik weet niet waarom we in september dat akkefietje hadden, maar al met al is het een goede jongen en een topspeler”, aldus Mancini.

Bezig met laden …