voetbalzone

‘Mancunian’ Cleverley blij dat hij ervaring op mag doen bij Wigan

Robert Smid01 sep 2010, 11:39
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2010, 11:39
Advertentie

Tom Cleverley hoopt dit seizoen eindelijk zijn eerste stappen te kunnen zetten op Premier League-niveau. De jeugdinternational van Manchester United kwam onder Sir Alex Ferguson niet aan spelen toe en mocht van de ervaren oefenmeester tijdelijk uitwijken naar een andere club. Uiteindelijk heeft Wigan besloten om de verdediger annex middenvelder op huurbasis over te nemen.

Tijdens de voorbereiding wist de 21-jarige Cleverley nog te overtuigen met een aantal sterke optredens in de hoofdmacht. Ferguson liet echter blijken de jeugdinternational toch niet nodig te hebben. Cleverley is echter tevreden met de tijdelijke overgang die hij nu heeft gemaakt. “Dit was de juiste stap voor mij”, vertelt hij tegenover Manchester Evening News.

“Ik mocht van Ferguson op zich wel blijven bij Manchester United, maar ik weet niet of dat de meest verstandige keus zou zijn geweest. Als je kijkt naar de middenvelders, dan is de kans dat je speelt niet heel erg groot. Ik was bang dat ik niet de kansen zou krijgen om mijzelf te bewijzen voor Manchester United. Toen zijn Ferguson en ik tot de conclusie gekomen dat een tijdelijke transfer goed zou zijn.”

Nu mag Cleverley ervaring op doen bij een andere Premier League-formatie: Wigan. Cleverley kijkt er naar uit. “Ik heb er zin in. Ik ken de manager Roberto Martinez eigenlijk niet zo goed, maar ik heb aardige dingen over hem gehoord. Ik weet in ieder geval wel dat hij een team wil smeden dat echt voetbal moet spelen. Dat zie je ook aan de manier van spelen. Ik zou het geweldig vinden om bij Manchester United te blijven, maar ik moet realistisch zijn. Dit is de beste keus.”

Bezig met laden …