voetbalzone

Mancunians-miskoop van negen miljoen euro op huurbasis naar Portugal

Daniel Cabot Kerkdijk26 dec 2012, 19:41
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2012, 19:41
Advertentie
/

Manchester United laat Tiago Manuel Dias Correia, wiens voetbalnaam Bebé luidt, een half jaar rijpen in Portugal. Rio Ave heeft woensdagavond de 22-jarige aanvaller aan de lokale media voorgesteld. "Ik ben erg blij dat nu ik bij een club zit waar ik weer kan voetballen", vertelde de miljoenaankoop van the Mancunians.

Bebé, international voor Portugal Onder-21, kwam medio 2010 voor een bedrag van negen miljoen euro over van Vitória Guimarães, maar maakte weinig indruk op Old Trafford. De Zuid-Europeaan was opvallend genoeg in het verleden nooit door Sir Alex Ferguson bekeken, maar toenmalig assistent en landgenoot Carlos Queiroz haalde de manager over en de Engelse topclub maakte zodoende liefst negen miljoen euro over naar Portugal.

Bebé speelde vooral bij de reserves van Manchester United en mocht slechts twee keer als invaller opdraven in de hoofdmacht van Ferguson. Een verhuurperiode aan Besiktas bleek afgelopen seizoen geen succes, daar hij na vier invalbeurten een zware blessure opliep. "Ik wil mijn loopbaan nieuw leven inblazen en ik ga alles geven om deze buitenkans te benutten", zei Bebé bij zijn presentatie.

Bezig met laden …