voetbalzone

Mandaric vertrekt bij Leicester en redt Wednesday van ondergang

Bart Kruyt29 nov 2010, 14:18
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2010, 14:18
Advertentie

Milan Mandaric stapt in een nieuw project. De Servische zakenman had in de laatste jaren al meerdere clubs onder zijn hoede en redde maandag het noodlijdende Sheffield Wednesday van de ondergang. De club uit de League One maakt op haar website bekend dat Mandaric met enkele zakenpartners een groot deel van de aandelen van Sheffield heeft gekocht.

Mandaric vertrekt bij Leicester City, dat aan de hand van Sven-Goran Eriksson naar de Premier League wil gaan. The Foxes werden eerder verkocht aan een Aziatische investeerdermaatschappij, waardoor Mandaric niet langer hoefde te blijven. Hij heeft ermee ingestemd om de schulden van Sheffield af te lossen.

Voor de zakenman met een Amerikaans paspoort is Sheffield zeker niet zijn eerste avontuur in de voetballerij. Mandaric kwam eerst aan het roer te staan bij het Belgische Racing Genk en kwam via het Franse Nice bij Portsmouth terecht. Daar bleef hij jarenlang de baas, voordat hij naar Leicester overstapte. Nu hoopt hij met Sheffield stappen vooruit te kunnen maken.

Bezig met laden …