Mandzukic maakt verschillen in top Primera División bijzonder klein

Bart Kruyt26 okt 2014, 21:50
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2014, 21:50

Atlético Madrid zit koploper Barcelona weer op de hielen. De regerend landskampioen won zondagavond met 1-0 van Getafe en heeft nu, net als Valencia, twee punten minder dan Barcelona. Sevilla heeft evenveel punten als de lijstaanvoerder en Real Madrid heeft een punt minder. De verschillen in de top van de Primera División zijn na negen speelronden dus bijzonder klein.

Mario Mandzukic was zondag de matchwinner voor Atlético. De Kroaat maakte kort voor rust de openingstreffer, 'uiteraard' uit een standaardsituatie, en dit bleek direct het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn. De overwinning voor Atlético was wel verdiend, want de ploeg van Diego Simeone was de bovenliggende partij. Voor de goal van Mandzukic hadden Mario Suárez, Raúl García, Guilherme Siqueira, Antoine Griezmann en nog eens Raúl Garcia al mogelijkheden gemist.

Getafe kwam er voor rust niet echt aan te pas, maar kwam na de onderbreking tot leven. Atlético-doelman Miguel Ángel Moyà moest een paar reddingen verrichten, voordat Getafe tien minuten na rust met tien man kwam te staan. Alexis Ruano kreeg het aan de stok met Mandzukic en sloeg de spits in het gezicht, waardoor hij vroegtijdig moest gaan douchen. Overigens had ook Juan Rodríguez nog rood moeten krijgen: hij ging expres op de voet van Mandzukic staan, maar kwam hiermee weg.

Atlético leek de derby met een man meer eenvoudig te kunnen uitspelen, maar maakte het toch nog behoorlijk spannend. Getafe kreeg in de slotfase nog een goede kans om op gelijke hoogte te komen, via Juan Rodriguez, maar zijn inzet ging net naast, waardoor Atlético de zesde overwinning van dit seizoen boekte. Volgende week wacht voor de landskampioen de thuiswedstrijd tegen Córdoba.