Mandzukic scoort na 103 dagen in Serie A en is goud waard voor Juventus

Gijs Freriks02 apr 2016, 22:35
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2016, 22:35

Juventus heeft de vijfde opeenvolgende zege geboekt in de Serie A. De Oude Dame had zaterdagavond aan een doelpunt van Mario Mandzukic genoeg om middenmoter Empoli van zich af te schudden: 1-0. De voorsprong op Napoli bedraagt nu weer zes punten, maar i Partenopei komen zondagmiddag nog in actie tegen Udinese.

/

Van de laatste dertien ontmoetingen met Juventus won Empoli er slechts één; in december 2007 zegevierden i Azzurri in bekerverband met 3-1. Dit keer kon het team van trainer Marco Giampaolo dus opnieuw niet aan een nederlaag ontkomen, hoewel men in de eerste 42 minuten wel knap stand hield. Empoli kreeg zelfs enkele goede kansen: Gianluigi Buffon dook een inzet van Manuel Pucciarelli stijlvol uit de hoek en Riccardo Saponara schoot van dichtbij over. Juventus liet zich ook een aantal keer zien voor het vijandelijke doel van Lukasz Skorupski.

Mandzukic schoot na een listig balletje van Paul Pogba op de voeten van de doelman, Alvaro Morata geselde de kruising en Skorupski stompte een afstandsschot van Stephan Lichtsteiner uit zijn doel. Op slag van rust was het dan toch raak: Mandzukic kopte na voorbereidend werk van Pogba binnen. In de tweede helft zat er minder animo in de wedstrijd, want een kans voor Morata was lange tijd de enige serieuze mogelijkheid. De 1-0 bleef dan ook op het bord staan in Turijn. Giorgio Chiellini en Saponara vielen overigens nog geblesseerd uit.