voetbalzone

‘Manier van spelen van Barcelona herbergt nou eenmaal risico’s’

Thijs Post18 sep 2015, 12:45
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2015, 12:45
Advertentie

Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen werd woensdag op fabelachtige wijze gepasseerd door Alessandro Florenzi: de middenvelder van AS Roma vond van een meter of vijftig de verre hoek. Volgens critici stond Ter Stegen te ver voor zijn doel, maar volgens teamgenoot en concurrent Claudio Bravo loopt een keeper van Barcelona nou eenmaal veel risico.

voetbalzone

“Het was gewoon erg goed van Florenzi. Er komt veel risico kijken bij onze manier van spelen”, zo laat Bravo weten aan Futbolmania. “Als je ver van je doel speelt, kun je soms diepe ballen onderscheppen. Aan de andere kant kun je tegentreffers krijgen zoals Marc-André in Rome. We proberen altijd voorzichtig te zijn, maar tegen Málaga kreeg ik ook bijna een soortgelijk doelpunt als die van Florenzi om de oren.”

Bravo is bij Barcelona de eerste keuze in competitieverband, maar momenteel is hij geblesseerd. “Dat is lastig en moeilijk. Ik lig er nog maar een paar weken uit, maar ik mis het spelletje nu al.” Overigens denkt Bravo dat Barcelona dit seizoen opnieuw de treble kan winnen. “Vorig seizoen waren er mensen die ons probeerden te pijnigen door te sfeer in de kleedkamer te beïnvloeden, maar wij bleven geconcentreerd”, klinkt het.

Bezig met laden …