voetbalzone

'Manier van trainen van Maaskant en Beenhakker verschilt nauwelijks'

Daniel Cabot Kerkdijk26 aug 2010, 09:20
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2010, 09:20
Advertentie

Robert Maaskant heeft inmiddels zijn eerste trainingen in dienst van Wisla Krákow erop zitten. De trainer maakte vorige week de overstap van NAC Breda naar de Poolse topclub en is inmiddels van start gegaan bij zijn nieuwe werkgever. Volgens middenvelder Lukasz Gargula is de methode van training van Maaskant nauwelijks anders dan die van Leo Beenhakker, ex-bondscoach van Polen

“Ik merkte het dat de manier van training geven van Maaskant bijna niet anders is dan die van Beenhakker. Ook deze trainer vertelt ons dat wij ons speel meer moeten verfijnen en simpeler moeten gaan voetballen”, zo laat de publiekslieveling van Krákow woensdag in de Poolse media weten. Maaskant tekende een tweejarig contract bij de Poolse club en heeft zich tot doel gesteld landskampioen te worden.

De manier van communicatie is trouwens wel een kwestie van wennen voor zowel Maaskant als zijn spelers. “Het was een gewone training, behalve het Engels. Natuurlijk, voor diegenen die de taal kennen is het makkelijker”, zo laat Maciej Zurawski weten, die overigens meteen benadrukte geen moeite met de communicatie te hebben.

Bezig met laden …