voetbalzone

Manolev afgetroefd in verkiezing voor Bulgaars speler van het jaar

Bart Kruyt27 dec 2012, 22:20
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2012, 22:20
Advertentie

De prijs voor beste Bulgaarse speler van het jaar is aan de neus van Stanislav Manolev voorbij gegaan. De rechtsback van PSV belandde wel op het podium, maar moest genoegen nemen met de derde plaats. Ivan Ivanov van Partizan Belgrado werd tweede en de verkiezing werd gewonnen door Georgi Milanov van Litex Lovech, die daarmee geschiedenis schreef.

Milanov is namelijk pas twintig jaar oud en werd de jongste Bulgaar ooit die de prestigieuze prijs in ontvangst mocht nemen. "Het is een grote eer voor mij om deze prijs te krijgen", zei de middenvelder, de eerste speler uit de Bulgaarse competitie sinds Georgi Ivanov in 2001 die de award wint. "Ik wil mijn club, mijn ploeggenoten en vooral mijn trainer Hristo Stoichkov bedanken. Iedereen heeft altijd veel vertrouwen in mij getoond en daar ben ik erg dankbaar voor."

Milanov is de opvolger van Nikolay Mihaylov, die vorig seizoen werd gekozen tot beste Bulgaarse speler van het jaar. In de vier seizoenen daarvoor ging de prijs naar Dimitar Berbatov, die de award daarvoor ook al drie keer gewonnen had. De spits van Fulham besloot daarom om zichzelf niet meer verkiesbaar te stellen, zodat andere spelers ook wat waardering zouden krijgen.

Bezig met laden …