voetbalzone

Manolev matchwinner, drie Eredivisie-spelers scoren voor Servië

Bart Kruyt11 sep 2012, 23:10
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2012, 23:10
Advertentie

Stanislav Manolev zit bij PSV op een dood spoor, maar bij de Bulgaarse nationale ploeg is men erg blij met de rechtsback. Manolev scoorde afgelopen vrijdag al tegen Italië (2-2) en was dinsdagavond opnieuw trefzeker. In de thuiswedstrijd tegen Armenië maakte de verdediger het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Bulgarije de eerste zege in de WK-kwalificatiereeks boekte: 1-0.

/

De wedstrijd werd in de laatste twintig minuten ontsierd door drie rode kaarten, waarvan twee voor Armenië. De Bulgaar Svetoslav Dyakov was de eerste speler die van het veld werd gestuurd, maar hij kreeg twee gele kaarten, terwijl de Armenen Markos Pizzelli en Gevorg Ghazaryan direct van het veld werden gestuurd. Bij Bulgarije stond Twente-keeper Nikolay Michaylov onder de lat en hij hield zijn doel schoon.

Manolev was niet de enige speler uit de Eredivisie die dinsdagavond trefzeker was: sterker nog, bij Servië-Wales waren er drie doelpuntenmakers die in Nederland hun geld verdienen. Filip Djuricic (sc Heerenveen), Dusan Tadic (FC Twente) en Miralem Sulejmani (Ajax) waren trefzeker namens de thuisploeg, die met 6-1 won. AZ-aanwinst Markus Henriksen opende de score in de 2-1 overwinning van Noorwegen tegen Slovenië.

Bezig met laden …