voetbalzone

Manu: 'Daar schrok ik wel een beetje van, want die bal moest erin'

Matthijs van Laar02 okt 2014, 21:38
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2014, 21:38
Advertentie

Voor Elvis Manu leek de wedstrijd tegen Standard Luik in mineur te eindigen. Feyenoord gaf een voorsprong weg tegen de Belgen en de spits slaagde er tot drie keer toe niet in om een grote kans te verzilveren. Zeven minuten voor tijd kwam echter alsnog de verlossing: de spits haalde zijn gram en knalde de bal zonder na te denken achter doelman Eiji Kawashima.

voetbalzone

Het was de beloning voor een avond hard werken, al zat het dus lange tijd bepaald niet mee in de afronding. "Bij die eerste kans na het schot van Jordy Clasie dacht ik dat ik de bal alleen maar aan hoefde te raken", legde Manu uit bij RTL7. "Maar de doelman tikte hem uit de kruising. Daar schrok ik wel een beetje van, want die bal moest er in."

In de slotfase van het eerste bedrijf kopte de aanvaller rakelings naast, waarna hij tien minuten voor tijd een niet te missen mogelijkheid kreeg op vijf meter van het doel. "Ik wilde 'm dwars door het net heen schieten", aldus Manu. "Maar met meer geluk dan wijsheid houdt de keeper hem met zijn been. Ik telde hem al. Ik bleef geloof houden en maakte uiteindelijk de winnende nog. Gelukkig, want dit is erg lekker."

Bezig met laden …