voetbalzone

Maradona draait rollen om en eist vele miljoenen van Italiaanse fiscus

Matthijs van Laar16 mei 2012, 13:23
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2012, 13:23
Advertentie

In plaats van fors te moeten betalen, eist Diego Maradona een grote som geld van de Italiaanse fiscus. De markante Argentijn heeft onlangs geprobeerd het nog openstaande bedrag van 38 miljoen euro kwijt te laten schelden, maar de bemiddelingspoging van zijn advocaat liep op niets uit. Nu eist Pluisje zelf vijftig miljoen euro van de Italiaanse belastingdienst.

/

Volgens de advocaat van Maradona, Angelo Pisani, heeft zijn cliënt enorme imagoschade geleden vanwege de aanslag van de fiscus. Hij had aangeboden 3,5 miljoen euro te betalen om de zaak af te ronden, maar de belastingdienst ging daar niet mee akkoord. “Mijn cliënt is het slachtoffer van een absurde klopjacht”, vindt Pisani. “Hij kan geen voet meer op Italiaanse bodem zetten zonder dat hij wordt vervolgd voor belastingontduiking.”

De chef van de belastingdienst in Italië, Atillio Befera, is echter een hele andere mening toegedaan. “Het is onmogelijk om een akkoord te sluiten met Maradona”, zei hij dinsdag in een verklaring. De coach van Al-Wasl uit Dubai zou zich in de jaren tachtig als speler van Napoli schuldig hebben gemaakt aan het ontwijken van zijn belastingplicht. De laatste keer dat hij het land bezocht, was in 2005.

Bezig met laden …