voetbalzone

Maradona in opspraak na ‘overstap’: ‘Niemand heeft het contract vernietigd’

Tim Siekman07 sep 2018, 14:00
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2018, 14:00
Advertentie

Dorados de Sinaloa meldde donderdag dat Diego Maradona als trainer aan de slag gaat bij de Mexicaanse club. Het nieuwe avontuur van de voetballegende is opmerkelijk, aangezien hij in eerder dit kalenderjaar nog een driejarig contract tekende als president van Dinamo Brest. Bij de club uit Wit-Rusland is men hoogst verbaasd over het nieuws.

“We hebben het nieuws via de media vernomen en kunnen verder geen commentaar geven tot we opheldering hebben over deze situatie", zegt Olga Khizhenkova in een reactie aan de BBC. "We proberen in contact te komen met de managers van Maradona, maar ze reageren niet. Ik denk omdat ze in een andere tijdzone zitten."

Khizhenkova benadrukt dat Maradona nog steeds onder contract staat in Wit-Rusland: “Niemand heeft het contract van Maradona bij Dinamo Brest vernietigd, de verbintenis is nog steeds van kracht.” Naar verluidt waren niet nagekomen afspraken met de Wit-Russen de reden voor het vertrek van de nu 57-jarige legende uit Argentinië.

De klus bij Dorados de Sinaloa is de zesde officiële trainersbaan van Maradona. Hij was de laatste jaren actief in de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij Al-Wasl en Al-Fujairah onder zijn hoede had. Dorados de Sinaloa staat onder meer bekend als de club waar Josep Guardiola zijn actieve spelerscarrière beëindigde.

Bezig met laden …