voetbalzone

Maradona op bezoek in China: ‘Maar ik word niet de nieuwe bondscoach’

Thijs Post04 nov 2010, 15:37
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2010, 15:37
Advertentie

Dat de faam van Diego Maradona geen grenzen kent is donderdag nog maar eens bewezen. De voormalig stervoetballer reisde op uitnodiging van het Rode Kruis naar China, hoewel in de wandelgangen werd gefluisterd dat hij bondscoach zou worden van het Aziatische land. Pluisje kon rekenen op een warm onthaal op het vliegveld van Peking: een enorme hoeveelheid supporters alsmede een grote delegatie Chinese pers wachtten de legende op.

/

“Ik verzeker jullie dat ik hier niet ben als nieuwe trainer van China”, tekent De Telegraaf op uit de mond van Maradona. “Maar we kunnen altijd om tafel gaan zitten", voegt hij er aan toe. Maradona zal de komende tijd een reeks van liefdadigheidsevenementen in het land bijwonen.

Maradona gaat in het Aziatische land samen met het Rode Kruis geld inzamelen voor kankerpatiënten. De nationale ploeg van China is de laatste tijd weinig succesvol, zo mislukte de missie zich te kwalificeren voor het WK van afgelopen zomer in Zuid-Afrika. Gao Hongbo is momenteel bondscoach van de Chinezen, een functie die de Nederlander Arie Haan tussen 2002 en 2004 bekleedde.

Bezig met laden …