voetbalzone

'Maradona-solo' routinier Deniz, Simao haalt verwoestend uit

Bart Kruyt28 okt 2011, 13:20
Laatst bijgewerkt: 28 okt 2011, 13:20
Advertentie

De Süper Lig moest wegens een vermeend omkoopschandaal later beginnen, maar inmiddels kunnen de liefhebbers van de Turkse competitie hun hart weer ophalen met wekelijks wedstrijden. Midweeks werd de achtste speelronde afgewerkt en daarin vroegen twee doelpunten om de aandacht. Deniz Baris en Simao Sabrosa maakten wonderschone treffers.

Deniz was woensdagavond al trefzeker namens Antalyaspor in de wedstrijd tegen Trabzonspor (2-2). De 34-jarige verdediger, die eigenlijk nooit scoort, kreeg de bal op eigen helft aangespeeld en begon aan een solo. Deniz werd pas bij het strafschopgebied opgevangen, had het geluk dat een tegenstander de bal nog een zetje de goede richting in gaf en omspeelde vervolgens ook nog de keeper om zijn wonderschone actie succesvol af te ronden.

Daags na het treffen tussen Antalyaspor en Trabzonspor opende Simao op fraaie wijze de score in de topper tussen Besiktas en Fenerbahçe. De Portugees in dienst van Besiktas schoot vanuit de tweede lijn kiezelhard raak in de verre kruising en had daarmee een groot aandeel in de uiteindelijke 2-2 remise. Fenerbahçe is na acht speelronden de koploper in de Turkse competitie.

Doelpunt Deniz (vanaf 52 seconden):

Doelpunt Simao:

Bezig met laden …