voetbalzone

Maradona verbaasd: ‘Waarom heeft Argentinië mij dan niet gebeld?’

Gijs Freriks08 aug 2014, 19:28
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2014, 19:28
Advertentie

Gerardo Martino wordt waarschijnlijk de nieuwe bondscoach van Argentinië, maar Diego Maradona vraagt zich af waarom hijzelf niet in beeld is geweest om Alejandro Sabella op te volgen. De oud-stervoetballer van onder meer Napoli en Barcelona was tussen 2008 en 2010 ook al de keuzeheer van zijn vaderland.

voetbalzone

“Het team heeft geen trainer. Ik heb voor Argentinië gespeeld. Als Brazilië Dunga contracteert, waarom heeft Argentinië mij dan niet gebeld?”, aldus Maradona in gesprek met Olé. “Hoe dan ook, ik ben gelukkig in Dubai en hoef voor niemand door de knieën te gaan.” De 53-jarige Maradona was in het seizoen 2011/12 de coach van Al-Wasl en bleef na zijn ontslag in de Verenigde Arabische Emiraten hangen.

Pluisje vindt het jammer dat het Argentinië niet is gelukt om het WK in Brazilië te winnen; de Zuid-Amerikanen werden in de finale met 1-0 geklopt door Duitsland. “Ik wil niet onaardig zijn naar Sabella of de spelers, maar ik denk niet dat Argentinië ook maar één WK-wedstrijd overtuigend heeft gewonnen. Die was er gewoon niet”, besluit Maradona.

Bezig met laden …