voetbalzone

Maradona vermoedt complot van FIFA na enorme stunt Costa Rica

Gijs Freriks21 jun 2014, 21:30
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2014, 21:30
Advertentie

Costa Rica won vrijdagavond met 0-1 van Italië en na dit duel moesten liefst zeven spelers van de Centraal-Amerikanen zich meldden bij de dopingcontrole. Normaal gesproken hoeven per team slechts twee spelers de test te ondergaan. Diego Maradona vermoedt een complot, zo schrijft hij in zijn column in The Times of India.

voetbalzone

De FIFA verklaarde later dat vijf voetballers van Costa Rica voor het WK de dopingcontrole hadden gemist daarom nu alsnog een plasje moesten afleveren. Maradona gelooft niets van die uitleg en verwijt de wereldvoetbalbond een ‘gebrek aan respect’: “Ze hebben zeven spelers getest omdat sommigen verveeld zitten met de goede resultaten van Costa Rica”, aldus de Argentijn.

“Als de grote ploegen niet doorstoten naar de volgende ronde, dreigen de hoofdsponsors niet meer te betalen. Maar dit is tegen de regels. Er horen maar twee spelers van ieder team de dopingtest te ondergaan. Ik weet waar ik over praat, want het is mij ook overkomen. Maar zeven spelers? Dat heb ik nog nooit meegemaakt”, besluit Maradona, die tijdens het WK in 1994 op doping werd betrapt.

Bezig met laden …