voetbalzone

Marca pakt uit: debacle in Camp Nou betekent ontslag van Ancelotti

Daniel Cabot Kerkdijk12 mrt 2015, 08:17
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2015, 08:17
Advertentie

Carlo Ancelotti moet serieus rekening houden met een voortijdig vertrek bij Real Madrid. Dat meldt Marca, de meest verkochte sportkrant van Spanje, donderdag. Als de oefenmeester er niet in slaagt om zijn team op de rails te krijgen en over ruim een week een positief resultaat in het Camp Nou te boeken, dan zijn de dagen van de Italiaan naar verluidt geteld. Het contract van de oefenmeester met Real Madrid loopt aan het einde van volgend seizoen ten einde.

voetbalzone

Volgens het dagblad maakt voorzitter Florentino Pérez zich ernstig zorgen over de gang van zaken rondom het eerste elftal. Real Madrid won tussen 16 september en 20 december al zijn wedstrijden, maar in het nieuwe kalenderjaar kwam de klad erin. Atlético Madrid was in de Copa del Rey een maatje te groot, de koppositie in de Primera División is inmiddels van Barcelona en het scheelde maar weinig of Schalke 04 had dinsdagavond een einde aan de Champions League-ambities gemaakt. Over ruim een week staat de topper in en tegen Barcelona op de rol.

Pérez zou inmiddels hebben besloten dat Ancelotti alleen mag blijven als Real Madrid in het Camp Nou positief voor de dag komt. “Doe wat je wil, wissel wie je wil en speel zoals jij wil, maar jij moet dit veranderen”, zou Ancelotti van de hoogste sportbestuurder te horen hebben gekregen. Pérez houdt vertrouwen in de capaciteiten van Ancelotti, daar de oefenmeester veel ervaring heeft. Een debacle in het Camp Nou zou voor Real Madrid echter een hard gelag zijn en dat is waar de voorzitter van los Merengues voor vreest. Real Madrid heeft één punt minder dan de Catalanen.

Bezig met laden …