voetbalzone

Marca pakt uit: 'Real en Borussia bereiken akkoord over transfer Gündogan'

Bart Kruyt08 nov 2013, 10:24
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2013, 10:24
Advertentie
/

Ilkay Gündogan heeft sinds 14 augustus geen enkele wedstrijd meer gespeeld en de kans dat de middenvelder van Borussia Dortmund voor de winterstop zijn rentree zal maken is klein. Ondanks zijn blessure leest de middenvelder zijn naam steeds vaker terug in de kranten: diverse clubs uit het buitenland willen Gündogan hebben. Marca meent zeker te weten dat de Duitser naar Real Madrid gaat.

De Spaanse sportkrant pakt vrijdag op de voorpagina groots uit met het bericht dat Real en Borussia Dortmund een principeakkoord hebben bereikt. De 23-jarige Gündogan zou aan het einde van dit seizoen voor 30 miljoen euro de overstap maken en Nuri Sahin mag als onderdeel van de deal in Dortmund blijven. De Turks international staat nog onder contract bij Real, maar wordt op het moment gehuurd door Borussia, dat Sahin in 2011 nog verkocht aan de Koninklijke.

Mede door de blessure van Gündogan heeft Sahin dit seizoen een basisplaats in het elftal van Jürgen Klopp. Real houdt rekening met een vertrek van Xabi Alonso en haalde weliswaar Asier Illarramendi al binnen, maar Gündogan zou ook nog moeten komen. Wellicht betekent dit dat Sami Khedira mag vertrekken: de ploeggenoot van Gündogan bij de Duitse nationale ploeg wordt in verband gebracht met Chelsea en Manchester City.

Bezig met laden …