Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marciano Vink wijst grote ster op het EK aan: ‘Hij is natuurlijk uitzonderlijk’

Laatste update:

Marciano Vink is diep onder de indruk van het optreden van Lamine Yamal in de groepsfase van het EK. Tijdens het programma EK Praat van ESPN maakt de analyticus duidelijk te hebben genoten van ieder duel van de zestienjarige Spanjaard. “Ik vind hem natuurlijk uitzonderlijk”, oordeelt Vink.

“De grote ster op dit EK? Yamal, zestien jaar... Hij is natuurlijk uitzonderlijk”, stelt Vink in het praatprogramma. “Als je zestien bent is de snelheid er normaal nog niet en op fysiek vlak kan je ook nog niet mee.”

“Maar wat hij technisch laat zien is gewoon echt niet normaal. Er lopen best wel mooie buitenspelers rond, waaronder Jamal Musiala, maar als je dit al kan op je zestiende op het hoogste niveau...”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“We weten ook hoe hoog de druk is op het EK, want sommige spelers bezwijken er ook onder. Hij is zestien en speelt vrijuit. Hij laat het ook gewoon iedere wedstrijd zien. Wat dat betreft vind ik het wel echt een dubbele streep achter zijn naam”, aldus Vink.

Ook collega Kees Luijckx is geïmponeerd door de buitenspeler van de Spaanse nationale ploeg. “Onbevangen. Je vraagt je bijna af van wanneer hij een keer druk gaat voelen.”

“Het lijkt me ook een hele gekke gewaarwording. Dat je zestien bent en speelt alsof hij nog nooit druk heeft gevoeld. Hij speelt gewoon nog alsof hij bij Spanje Onder 18 zit”, aldus Luijckx.

Yamal kwam tot dusver in alle groepswedstrijden op het EK in actie, al kwam hij tegen Albanië als invaller binnen de lijnen. Hoewel de rechtsbuiten voor continue dreiging zorgde in de poulefase, wist hij nog niet tot scoren te komen. Wel leverde hij de assist op Dani Carvajal in het gewonnen duel met Kroatië (3-0).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is het toch makkelijk om analist te zijn. Beetje praten over de spelers waarvan het al lang bekend is dat ze wereldtalenten zijn. Zou leuker zijn dat ze een keer met iets verrassends komen. Volgens mij zijn er namelijk veel meer uitblijkers dan Musiala of Yamal maar dan bij de wat kleinere landen.

27 juni 2024 om 21:19
0

Het zijn natuurlijk ook vaak de bekendere namen die uitblinken, daarom zijn ze ook wat bekender. Je kan over een klein land als Georgië wel beginnen, maar de uitblinker daar is die gozer van Napoli.. die is ook al enorm bekend.

27 juni 2024 om 21:22
0

Stanciu van Roemenië speelt een goed toernooi.

27 juni 2024 om 21:33
0

Ik genoot ook erg van Soucek (ook bekend natuurlijk), of die rechtsbuiten van Turkije gisteren.

27 juni 2024 om 21:33
0

Mamardashvili is de echte ster van de show. Plus, ik vind die controleur van hun ook een goed toernooi spelen. Bij andere kleine landen bijvoorbeeld Lobotka (alhoewel, vrij bekend), Seiwald, Ndoye. Zo zijn er nog wel wat aan te wijzen.

27 juni 2024 om 23:24
0

Vind het wel meevallen hoeveel grote namen uitblinken. Ik bedoel iedereen die het voetbal een klein beetje volgt ziet wel dat Musiala en Yamal kunnen voetballen. Kvara is ook wel bekend idd maar die blonk eigenlijk alleen tegen Portugal uit. Genoeg andere spelers, ik vond Bijol van Slovenië ontzettend goed verdedigen dit EK. Roep dan eens zoiets als analist. Dat Yamal goed kan dribbelen heb ik de afgelopen twee weken nou al zovaak gehoord van iedereen.

27 juni 2024 om 23:29
0

Op VZ zijn veel namen wel bekend inderdaad maar naar ESPN kijken doorgaans Eredivisie liefhebbers. Buiten de wereldtop zijn er nog genoeg die de kijkers misschien niet kennen. Dan kan je toch ook een beetje indruk maken als analist ipv dit soort open deuren.

28 juni 2024 om 07:40
0

Die gozer van Napoli heeft ook gewoon een naam hoor. Daarom heb ik het alleen nooit over hem.

27 juni 2024 om 22:12
0

Ik heb wel maar 1 wedstrijd van Tsjechie gezien, die van gisteren tegen Turkije, en ik vond bij hun een absolute uitblinker in Krejci. De enige die verdedigend het hoofd koel hield en wel voor 2 man speelde (wat ook moest omdat ze met 10 man speelden) en die ook in de opbouw heel sterk was.

28 juni 2024 om 10:43
0

Precies dit. Hij zegt eigenlijk dat omdat hij 16 is dat hij de ster van het toernooi is. Deze ster is aanvaller en heeft nog geen goals gemaakt in een goed draaiend Spanje. Begrijp me niet verkeerd. Ik vind hem heel goed, maar de ste van het EK is echt overdreven

Mwa, we weten allemaal waar hoe toe in staat is en hij heeft ook nog eens een mooie stijl. Maar ik vind een Musiala of die linksbuiten van Spanje meer invloed uitoefenen op het spel met dreiging

27 juni 2024 om 21:16
0

Die zijn respectievelijk wel 5 en 6 jaar ouder dan Yanal.

27 juni 2024 om 22:42
0

Dat maakt toch niet uit als je de grootste uitblinker van het toernooi wil benoemen? Dan kies je gewoon de speler die naar jouw mening het beste presteert of eventueel het leukste is om naar te kijken.

27 juni 2024 om 23:02
0

En dus? Wist niet dat je door je leeftijd geen uitblinker meer kon zijn.

27 juni 2024 om 23:26
0

Zoals gezegd is dat irrelevant gezien de termen die hier gebruikt worden. Hij spreekt over de ster/uitblinker van het toernooi. Dan spreek je dus per definitie uitsluitend over de prestaties van spelers en neem je niet hun leeftijd in acht. Daar zijn andere discussies voor. Dan zeg je bijvoorbeeld dat Yamal toont het grootste talent op het ek te zijn bijvoorbeeld, iets waar iedereen het mee eens zou zijn volgens mij.

27 juni 2024 om 21:18
0

Vind Nico Williams totaal geen meer invloed uitoefenen op het spel van Spanje. Yamal heeft meer kansen gecreëerd ook meer geslaagde dribbels. Fungeert als spelmaker en als een echte vleugelspeler die zijn mannetje 1 op 1 kan passeren.

Nico Williams is ook een geweldige speler daar niet van maar die moet het hebben van zijn snelheid en dribbel. Yamal heeft met zijn spelmaker kwaliteiten meer wapens.

27 juni 2024 om 22:45
0

Nico Williams was natuurlijk fantastisch tegen Italië, maar tegen Kroatië vrij onzichtbaar. Dat lijkt een beetje vergeten te worden. De wisselwerking met Cucurella verliep stroef en Nico zelf kwam ook niet vaak tot gevaar.

Tegen Italië fenomenaal, en veel beter dan Yamal uiteraard.

De onbevangenheid waarmee Yamal speelt op zo een jonge leeftijd, heb ik in alle jaren dat ik voetbal kijk slechts 1x eerder gezien; Messi.
Deze jongen ervaart geen druk omdat hij voetbal om te voetballen, niet om iets te bewijzen aan een ander. Een echte ras voetballer, des te beter de tegenstander des te leuker het is om te voetballen.
Hoop van harte dat hij qua karakter een beetje is als Messi/ronaldo en zich eigenlijk met niks anders dan voetbal bezig houdt..kunnen wij voetbalfans nog vele jaren genieten van deze magiër.

27 juni 2024 om 21:56
0

Wat ik vooral bizar vind is dat hij als 16 jarige al zo volwassen is op het veld. Hij loopt niet als een kip zonder kop richting zijn tegenstander zoals veel jonge vleugelaanvallers doen. Hij gaat niet elke dribbel aan en heeft zoveel overzicht. Als hij z'n lichaam intact houdt, wordt hij een hele grote.

Lamine is geweldig. Maar als je oude beelden terug kijkt van hem als 11/12/13 jarig broekie zag je al gelijk dat hij een grote voetballer zou worden natuurlijk. Heeft echt alles in huis.

Het is nu wel zaak om zijn minuten volgend seizoen beter te managen, blessures is het enige wat deze jongen zou kunnen stoppen. Als hij fit blijft gaat hij geschiedenis schrijven met Spanje & Barcelona.

Ik vind Frimpong ook super, die vind ik veel verder qua volwassenheid. Of een Maatsen. Zo een Jamal is leuk, maar over 5 jaar hoor je niks meer van hem. Noem een speler die wereldtop is geworden uit Barcelona. Laatste is Messi en Busquets. Daarna is elk talent een superster.

27 juni 2024 om 21:17
0

Je zou eens moeten overwegen een andere sport te volgen, volgens mij snap jij niet zo heel erg veel van voetbal.

27 juni 2024 om 21:23
0

Toch heeft ie wel een punt. Bojan, Puig, Fati zijn allemaal namen die ook zo enorm gehyped werden. Er zijn redenen voor dat ze niet geslaagd zijn maar een beetje voorzichtig zijn is niet heel gek. Pedri vind ik de enige die echt wereldtop is op zijn plek. Gavi ben ik namelijk ook niet kapot van, vind hem veel kaarten pakken bovendien.

27 juni 2024 om 21:27
0

Bojan en Puig zijn zijn nooit talenten geweest van het kaliber Lamine Yamal. Ansu Fati misschien (al is Yamal een groter talent) maar die heeft pech gehad zijn kruisbanden.

27 juni 2024 om 21:37
0

Bojan wel hoor. Die stond bekend als de jeugdspeler met 1000 goals in de jeugdopleiding. Puig werd volgens mij vooral gehyped vanwege die wedstrijd tegen Juventus in het voorseizoen volgens mij.

27 juni 2024 om 22:53
0

Bojan bezweek onder druk. Die kon mentaal de topsport niet aan. Meen dat hij ook het WK 2010 heeft afgezegd omdat hij dat mentaal niet aan kon. Talent had die jongen echt wel, maar alleen daarmee red je het niet.

Fati was een groot talent, maar niet “speciaal”. Dat kon een hartstikke goede speler worden hoor, maar hij had nooit echt een dribbel of een bijzondere pass. Die viel vooral op met zijn rust voor het doel en overtuiging in het afmaken. Kon zich ook prima positioneren en had een goed schot. Echter gooiden zijn knieblessures roet in het eten, en nu is het een schim van de speler die hij was. zonde hoe dat gelopen is.

Tot slot Puig: die werd wel gehyped. Die had een goede techniek en pass, maar al het andere was zwaar ondermaats. Al heb ik niet het idee dat hij door heel veel mensen gehyped werd. Niet zoals een Yamal, Fati of Pedri in ieder geval.

27 juni 2024 om 23:25
0

Hij heeft totaal geen punt. Zoals gezegd laat Yamal nu bij het volwassen voetbal en nu zelfs op een EK alle verdeigers zijn hielen zien. Geen nutteloze trucjes maar effectieve passes en passer acties. Dat is meer dan 90% van de voetballers kan zeggen en 1000x meer dan Bojan of puig. Frimpong is echt een goede voetballer maar bezit nog niet de rechter teen van Jamal qua techniek.

27 juni 2024 om 23:34
0

Dat vind ik toch makkelijk. Over jongens als Puig, Munir, Bojan, Alena, Deulofeu etc werd ook wel eens gezegd dat er nog talenten als hen zijn gefaald voordien en toen was de reactie ook "dat waren niet zo'n grote talenten als deze jongen(s)" en aldus zet de cyclus zich voort. Stel dat Yamal het niet volledig waarmaakt en over enkele jaren breekt een nieuw wonderkind door dat door iedereen wordt opgehemeld krijg je hetzelfde gesprek. "yamal is het ook niet geworden." - "ja maar yamal was niet zo'n groot talent als dit."

Uiteraard is Yamal momenteel absolute buitencategorie en als hij zich lineair ontwikkeld wordt hij een absolute topspeler en een van de besten of gewoon de beste van zijn generatie. Echter ontwikkeld niemand zich lineair. Het is simpelweg niet te voorspellen of iemand ooit de verwachtingen waar maakt of niet. Uiteraard is de kans groter dat een talent als Yamal de absolute top haalt dan een talent van Venlo. Echter is het simpelweg verre van een garantie.

28 juni 2024 om 10:17
0

@real8madrid Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Persoonlijk heb ik de jongens die jij opnoemt altijd te veel opgehemeld worden, dat komt voornamelijk doordat een groot deel van voetbalfans verzot zijn op statistieken en incidentele prestaties.
Wat je bij Yamal ziet is voetbal in haar puurste vorm, zoals ik in mijn reactie hierboven al schreef is dit echt van de allerhoogste buitencategorie. Hetzelfde heb ik live maar 1x mogen meemaken, dat was toen Messi op hele jonge leeftijd het veld betrad met absolute legendes en gewoon direct fenomenale dingen liet zien. Destijds zei ik ook direct dat die jongen van een ongekende, ongehoorde kaliber was en velen waren het in eerste instantie niet eens met mij. De rest is geschiedenis.
Uiteraard zijn er geen garanties voor de toekomst, maar wat mij betreft zijn blessures het enige wat zijn ontwikkeling in de weg kan staan.

Iedereen die Yamal durft te scharen onder namen als Puig, Munir of Bojan heeft niet bijster veel verstand van voetbal vind ik.

Het moeilijke hieraan is dat yamal wel speelt in een zeer goed elftal, ook zonder hem is spanje een titel favoriet. Dan vind ik eigenlijk de revelatie van dit toernooi Lobodka, wat een stofzuiger is dat. Hij heeft enorm bijgedragen aan het feit dat Slowakije door is, en had eigenlijk nog nooit van hem gehoord.

27 juni 2024 om 22:10
0

Ik denk juist van niet. Spanje zonder Williams en vooral Yamal is het Spanje van de laatste jaren. Goede organisatie maar missen teveel variatie voorin om echt mee te doen om de finales. Ze werden ook de laatste toernooien vrij vroeg uitgeschakeld. Nu echter met de snelheid en diepgang van die 2 is Spanje een heel ander elftal. De goede passing en techniek hadden ze al, nu hebben ze ook nog snelheid en creativiteit voorin. Dat komt vooral door die 2

Ik wil niet negatief overkomen maar hoeveel jonge Barca spelers hebben dit stempel opgedrukt gekregen en bleken naar een paar jaar niets meer dan een redelijke profvoetballer? Als een jonge speler iets fantastisch doet in dat blauw rode shirt dan komt er bij een bepaalde groep mensen een waas voor hun ogen. Dat gebeurt toch wel redelijk vaak bij die club uit Spanje. Nu zie ik ook echt wel in dat deze jongen echt speciaal is. Maar de kans dat deze knaap nog 15 jaar het absolute topvoetbal gaat domineren is een stuk kleiner dan dat hij over 5 bij een middenmoter speelt.

Grote ster op het ek is overdreven. Uiteraard is hij geweldig voor zijn leeftijd maar er zijn momenteel ook gewoon spelers die beter presteren op het ek. Logisch ook lijkt me. Niemand in zijn leeftijdscategorie komt in de buurt momenteel op het ek, dat dan weer wel.

28 juni 2024 om 00:02
0

Naja het is ook het volledige plaatje wat hem nu opeens ster maakt. Bedoel een 16 jarige die met zijn rugtas vol huiswerk naar het EK vertrekt. Overdag belangrijk voor zijn land en avond leren voor zijn toetsen. Zo’n sprookje verkoopt natuurlijk heel goed.

Grote ster op het EK vind ik overdreven. Momenteel, zeker in de groepsfase, is er nog geen echte ster in mijn ogen hoor.

Ze hebben allemaal wel een goede pot, maar ook een slechtere pot gespeeld. Yamal, Williams bij Spanje bijvoorbeeld. Kvarahtskhelia bij Georgie de laatste pot. Mikautadze ook de laatste pot (en momenteel topscorer), Musiala de eerste pot, daarna ook wat minder en ga zo maar verder...

Ik vind eigenlijk, van wat ik gezien heb, alleen die Fabian Ruiz bij Spanje echt uitblinken tot nu toe. Rodri speelt ook goed, maar altijd lekker onopvallend (wat goed is als ''6''.

Fabian Ruiz en ook Vitinha vind ik wel sterke indruk maken als middenvelders.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren