Marco ReusGetty

Marco Reus gepresenteerd: clublegende tekent meerjarig contract in Amerika

Lars Capiau15 aug 2024, 17:25
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2024, 18:07
Advertentie

Marco Reus heeft zijn transfer naar Los Angeles Galaxy definitief te pakken. De middenvelder werd begin juni al in verband gebracht met de Amerikaanse club en de deal is nu rond. De Amerikaanse club heeft de Borussia Dortmund-legende definitief gepresenteerd.

De 35-jarige aanvallende middenvelder tekent aan de westkust van Amerika een contract voor 2,5 seizoenen, tot het einde van het MLS-seizoen in 2026. De general manager van LA Galaxy, Will Kuntz, is blij met de komst van de Duitser.

"Marco Reus is een speler van wereldklasse, die zich op het allerhoogste podium van de sport heeft onderscheiden", aldus Kuntz. "Dat Marco zijn carrière hier wil vervolgen is een bewijs van het project dat we hier aan het bouwen zijn."

Reus kondigde eind vorig seizoen zijn vertrek aan bij Dortmund, voor wie hij sinds 2012 voor speelde en uitgroeide tot absolute clublegende. Reus wilde niet denken aan het einde van zijn carrière en dus was het de vraag welke club hij aan zijn cv zou toevoegen.

Begin juni wist The Athletic al te melden dat er onderhandelingen gaande waren tussen LA Galaxy en kamp-Reus. Tegelijkertijd was er nog niets zeker, daar de nummer 10 ook belangstelling genoot uit Saudi-Arabië en Europa.

Reus kwam uiteindelijk tot 429 duels voor Dortmund, de club die hem in 2012 voor zo'n zeventien miljoen euro overnam van Borussia Mönchengladbach. In die 429 duels kwam Reus tot 170 treffers en 131 assists.

Reus werd gedurende de jaren meermaals gelinkt aan een vertrek uit het Signal Iduna Park. De 48-voudig Duits international koos er echter altijd voor om Dortmund trouw te blijven, wat zijn heldenstatus daar alleen maar vergrootte.

Bezig met laden …