voetbalzone

‘Marco verdient een plek in de hemel, ik heb zoiets nog nooit gezien’

Gijs Freriks15 sep 2013, 20:55
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2013, 20:55
Advertentie
/

Borussia Dortmund had zaterdag geen kind aan Hamburger SV en won met liefst 6-2 van Rafael van der Vaart en consorten. Marco Reus maakte het vijfde doelpunt van de wedstrijd, maar trainer Jürgen Klopp heeft vooral bewondering voor de wijze waarop de Duitse middenvelder de 4-2 van Robert Lewandowski inleidde. Reus gaf door een slim overstapje zijn Poolse collega de gelegenheid om te scoren.

Hoewel de beweging van Reus ogenschijnlijk simpel leek, is Klopp helemaal in de wolken met de actie van de ex-speler van Borussia Mönchengladbach. “Ik heb Marco verteld dat hij daarvoor een plek in de hemel verdient, ik heb zoiets echt nog nooit gezien”, zegt de oefenmeester tegen Sky. “Normaal neem je zo’n bal vol op je pantoffel, maar hij liet hem lopen voor Lewi. Waanzinnig!”

Door de overwinning op HSV gaan die Schwarzgelben nog altijd aan kop in de Bundesliga. Na vijf wedstrijden beschikt Dortmund over vijftien punten, terwijl achtervolger Bayern München twee punten minder heeft. De ploeg van Klopp richt zich nu op de Champions League-wedstrijd van komende woensdag tegen Napoli. “Het gaat een stug blok hout worden waar we doorheen moeten boren, maar we zijn er klaar voor”, aldus Klopp.

Bezig met laden …