Marica schiet wisselvallig Stuttgart langs Freiburg in derby

Daniel Cabot Kerkdijk22 jan 2010, 21:31
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2010, 21:31

Het ging niet vanzelfsprekend maar VfB Stuttgart heeft vrijdag drie belangrijke punten gepakt. In de streekderby tegen directe concurrent SC Freiburg had de ploeg van Christian Gross het in de tweede helft bij tijd en wijlen moeilijk, maar wist het uiteindelijk toch tot een goed einde te brengen. Cipria Marica was vlak voor tijd de matchwinner voor het geplaagde Stuttgart: 0-1.

/

Met slechts één punt verschil vooraf was de Zuid-West Derby van groot belang voor beide ploegen. De thuisploeg kon bij winst doorstoten richting middenmoot, terwijl Stuttgart eindelijk eens een punt achter de slechte resultaten van dit tegenvallende seizoen wilde zetten. In de eerste helft ontliepen beide elftallen elkaar niet veel, al kregen de bezoekers de grootste kans. Aleksander Hleb legde zijn directe tegenstander simpel in de luren en legde af, maar zowel Sami Khedira als Pavel Pogrebnyak faalden in de afronding.

Vlak voor rust was kwamen die Schwaben dan toch op voorsprong. Wederom was het Hleb die betrokken was bij de totstandkoming van de treffer, toen hij na een goede actie Marica vond en de Roemeen werkte koelbloedig af: 0-1. Drie minuten na de pauze voorkwam Ömer Toprak namens het onder druk gezette Freiburg de 0-2 toen hij een schot van de uitblinkende Hleb op de doellijn keerde.Het tempo lag ook in de tweede helft hoog en kon Freiburg goed mee met de bezoekers.

Toch kon het niet voorkomen dat na een uur spelen Stuttgart een dot van een kans kreeg, toen Marica op het doel afstevende, maar de spits was te gehaast en hielp de meermansituatie knullig om zeep. In de slotfase van het duel poogde Freiburg nog wel om de gelijkmaker te forceren, maar gaf daarmee ook ruimte weg. Het was wederom Marica die daar gebruik van leek te maken, maar uit de draai schoot de aanvaller over het doel. Aan de andere kant was Du-Ri Cha dicht bij de gelijkmaker, maar met een goede reflex voorkwam sluitpost Sven Ulreich een puntendeling.