voetbalzone

Maritimo ook volgend seizoen onder leiding van Van der Gaag

Daniel Cabot Kerkdijk18 mei 2010, 16:57
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2010, 16:57
Advertentie

Marítimo Funchal staat ook volgend seizoen onder leiding van Mitchell van der Gaag. De oefenmeester werd in september vorig jaar aangesteld als interim-coach en kreeg enkele weken geleden te horen dat hij diende te vertrekken. Nadat de Portugese club zich op de laatste speeldag alsnog plaatste voor de voorronde van de Europa League keerden de kansen echter voor de Nederlander.

"Het was hectisch, maar zo werkt het hier", vertelt de voormalig PSV'er aan het weekblad Voetbal International. "Nu moet ik de voorbereiding snel opstarten, want dat had ik na de mededeling dat ik weg moest even laten liggen. Op 14 juni beginnen we al weer, omdat we vroeg aan de bak moeten in Europa."

"Natuurlijk baalde ik van het ontslag, maar ik heb me rustig gehouden" keek Van der Gaag terug. "Het heeft geen zin om je heen te gaan slaan. Bovendien heb ik altijd gezegd dat ik graag wilde blijven. Ik zie toekomst in deze ploeg en wil ook graag met mijn gezin op Madeira blijven. Ik begin in totaal nu aan mijn negende seizoen hier."

"Na de kwalificatie voor Europees voetbal kwamen er plotseling wel aanbiedingen van andere (vergelijkbare) Portugese clubs, maar ik blijf graag", besluit de voormalig verdediger. "Ik heb geen moeite met de gang van zaken. Dit is Portugal, als beginnend hoofdtrainer heb ik een spoedcursus gehad over hoe het hier werkt."

Bezig met laden …