voetbalzone

Mark van Bommel krijgt smartengeld van bedreiger in parkeergarage

Wessel Antes13 jun 2023, 22:05
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2023, 22:05
Advertentie

Jamaleh Haban M., de man die Mark van Bommel afgelopen najaar met de dood bedreigde voor een profcontract bij Royal Antwerp, moet voor vier jaar de cel in. Dat oordeelde de rechtbank van Antwerpen dinsdag. Daarnaast moet de 25-jarige Somaliër aan Van Bommel een stevige schadevergoeding betalen. De kampioenenmaker van Antwerp ontvangt een bedrag van 5.000 euro van zijn belager, die de komende jaren zal doorbrengen in de gevangenis in plaats van op De Bosuil. Het incident vond plaats in de nacht van 24 op 25 oktober.

Van Bommel werd destijds opgewacht bij zijn parkeergarage. Toen hij de belager met zijn vuurwapen aantrof, reed de 46-jarige oefenmeester snel weer achteruit, waarbij hij op een andere auto botste. De overvaller had vanwege het alarm alweer de benen genomen. Vervolgens trof de politie op de Porsche van Van Bommel een zender aan, waarmee hij vermoedelijk al een tijd gevolgd werd. In eerste instantie dacht men dat het om Van Bommels dure auto ging, maar later kreeg het verhaal een bizarre twist: Jamaleh Haban M. wilde een profcontract bij Antwerp afdwingen.

De Somalische man werd gevonden in een naburig asielzoekerscentrum en ontkende aanvankelijk zijn betrokkenheid. Daarnaast gaf hij aan zeventien jaar oud te zijn, waardoor hij niet voor de betreffende rechtbank had kunnen verschijnen. Justitie deed vervolgens een botscan, waaruit bleek dat hij weldegelijk meerderjarig is. Op zijn telefoon vond de politie een vertaald audiobestand waarin Van Bommel en zijn familie met de dood worden bedreigd.

“Luister Mark, het leven van je familie hangt hiervan af”, valt te horen in de geluidsopname. “Laat mij een profspeler worden. Ga niet naar de politie, we zullen jou en je familie vermoorden. We weten waar je woont.” Uiteindelijk houdt de gewapende belager geen contract over aan zijn daad, maar een fikse celstraf. Jamaleh Haban M. gaat maar liefst vier jaar boeten voor zijn actie.

Bezig met laden …