voetbalzone

Markarián neemt nationale ploeg van Peru onder zijn hoede

Erik van Dam03 jul 2010, 11:37
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2010, 11:37
Advertentie

Peru heeft een nieuwe bondscoach; Sergio Markarián is aangesteld als eindverantwoordelijke en moet het land naar deelname aan de Copa América van 2011 en het WK 2014 zien te leiden. De 65-jarige Uruguayaan was jaren geleden werkzaam bij enkele Peruviaanse clubs, maar maakte vooral naam als trainer van Panathinaikos.

Markarián was het meest recent werkzaam bij Universidad de Chile. Hij leidde die ploeg naar winst in de Apertura, de eerste helft van het seizoen, maar stapte vervolgens op. Sindsdien zat de Zuid-Amerikaan zonder werk. In het verleden won Markarián als clubcoach landstitels in verschillende landen op het continent. In Paraguay maakte hij Olimpia, Cerro Porteño en Club Libertad kampioen, in Peru Universitario en Sporting Cristal en in Chile Universidad.

Acht jaar geleden leidde hij Panathinaikos twee seizoenen; de landstitel winnen lukte niet, maar met de Grieken reikte hij wel tot de kwartfinales van de Champions League. Een jaar later flikte hij dat kunstje opnieuw, maar toen in de UEFA Cup. De Peruviaanse bond maakt nu kenbaar dat Markarián zich verbonden heeft aan het nationaal team.

Bezig met laden …