voetbalzone

Markov stapt niet op na blamage in Belgrado

20 nov 2008, 11:28
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2008, 11:28
Advertentie
Plamen Markov is allerminst van plan om de handdoek in de ring te gooien. De bondscoach van het Bulgaarse nationale elftal ziet niet in hoe zijn vertrek kan leiden tot verbetering van prestaties. Bulgarije kent een teleurstellende kwalificatiereeks op weg naar het WK van 2010 en verloor woensdag het oefenduel tegen Servië met 6-1.

"Ik snap niet waarom men het altijd over opstappen heeft", verdedigde de voormalig coach van CSKA Moskou zich. "Ik zie niet wat dat voor positief effect zou hebben op de resultaten. Het Bulgaarse voetbal heeft niet het potentieel dat wij graag zouden willen hebben. Ik blijf mijn werk doen en hoop op betere resultaten."

Na het teleurstellende EK in Portugal, waar alle groepsduels werden verloren, stapte de 51-jarige Markov op. In januari kwam de Bulgaarse voetbalbond echter weer bij hem terecht. Na drie remises in de WK-kwalificatiecyclus zorgde de ruime nederlaag in Servië voor de nodige kritiek aan het adres van de Bulgaarse keuzeheer.

Bulgaarse media spraken van 'een belachelijke nederlaag' en 'dit zal eeuwig herinnerd worden'. Volgens Yordan Lechkov, vice-voorzitter van de Bulgaarse bond, hebben de spelers schuld aan de zeperd. "Hij heeft ons vertrouwen en ik zie eigenlijk niet de reden in om zijn toekomst te bespreken." Vorige maand hekelde de oud-international al de mentaliteit van de spelers, met name die van Dimitar Berbatov.
Bezig met laden …