voetbalzone

Marokkaans elftal verovert vol overtuiging bronzen medaille op Olympische Spelen

Mart van Mourik08 aug 2024, 18:56
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2024, 19:01
Advertentie

Marokko heeft brons gepakt op het olympische voetbaltoernooi. Het Marokkaanse elftal was in de strijd om de derde plek veel te sterk voor Egypte: 0-6. Daarmee wordt de pijn verzacht die het team overhield aan de verloren halve finale tegen Spanje. Vrijdagavond spelen Frankrijk en de Spanjaarden om de gouden plak.

Egypte - Marokko 0-6


Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat er voor Egypte niets te halen viel en binnen een half uur spelen stond er al een 0-2 voorsprong op het scorebord. Ez Abde tekende de 0-1 aan, terwijl hij de assist verzorgde op Soufiane Rahimi bij de tweede treffer.

Ook bij de 0-3 was Ez Abde betrokken: ditmaal bereidde hij het doelpunt van Bilal El Khannouss voor. Daarmee was het verzet van de Egyptenaren definitief gebroken en kon Marokko eenvoudigerwijs uitlopen tot een grote overwinning.

Na ruim een uur spelen zorgde Rahimi met zijn tweede van de avond voor de 0-4, waarna Akram Nakach het vijfde doelpunt aantekende. De eindstand werd door Achraf Hakimi op het scorebord gezet: 0-6.

Bezig met laden …