voetbalzone

'Marokkaanse Messi' stelt Italië teleur: 'Ik ben blij met deze beslissing'

Bart Kruyt04 jun 2015, 23:30
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2015, 23:30
Advertentie

Hachim Mastour is pas zestien jaar oud en moet zijn debuut in de Serie A nog maken, maar toch is het supertalent van AC Milan al opgeroepen voor de Marokkaanse ploeg. Hij zou op 12 juni tegen Libië zijn debuut voor de Leeuwen van de Atlas kunnen maken en wanneer Mastour in dit duel zal meedoen, kan hij niet meer voor een ander land uitkomen. De wedstrijd tegen Libië is namelijk een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup en heeft dus een officieel karakter.

voetbalzone

Mastour is de zoon van Marokkaanse ouders, maar werd zelf geboren in Italië. De Italiaanse bond hoopte dat de dribbelaar voor i Azzurri zou willen kiezen, maar Mastour gaat voor een interlandloopbaan bij Marokko: "Ik heb voor dit nationale team gekozen omdat ik me meer Marokkaan dan Italiaan voel", zegt de tiener op de website van de Marokkaanse voetbalbond.

"Ik ben erg blij met mijn beslissing", benadrukt Mastour. "Het is voor mij een eer om in de Marokkaanse selectie te zitten." Mastour maakte aan het begin van dit kalenderjaar al zijn debuut in het eerste elftal van AC Milan, toen hij in Dubai een kwartier mocht meedoen tegen Real Madrid. De Koninklijke zou 'de Marokkaanse Messi' overigens maar graag naar Spanje willen halen.

Bezig met laden …