Marokko geeft in debuutwedstrijd Chadli zege op Noord-Ierland weg

Daniel Cabot Kerkdijk17 nov 2010, 22:03
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2010, 22:03

De oefeninterland tussen Noord-Ierland en Marokko is woensdag in een remise geëindigd. Op Windsor Park kwamen de Noor-Ieren enkele minuten voor tijd op gelijke hoogte: 1-1. Nacer Chadli van FC Twente maakte zijn officieuze debuut bij de Noord-Afrikanen en stond het hele duel op het veld.

De ploeg van bondscoach Nigel Worthington leek op weg naar een nederlaag door een fout van doelman Alan Blayney. De sluitpost probeerde de bal weg te krijgen, maar schoot tegen Marouane Chamakh aan. De bal ging in het doel van de Noord-Ieren: 0-1. Dat was op basis van de eerste helft absoluut verdiend. Noord-Ierland begon goed aan de wedstrijd, maar de beste kansen waren voor Marokko.

Enkele minuten voor tijd kwam Noord-Ierland toch op gelijke hoogte. Na een charge van Rachid Soulaimani op Josh McQuoid schoot Rory Patterson de bal vanaf elf meter achter de Marokkaanse doelman: 1-1. Feyenoorder Karim El Ahmadi maakte enkele minuten voor tijd zijn opwachting.