voetbalzone

Marokko heeft weinig geduld meer met Al-Hilal en wil Gerets over maand

Peter Nusselder12 okt 2010, 14:53
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2010, 14:53
Advertentie

Marokko heeft niet veel geduld meer met Al-Hilal. Eric Gerets is momenteel trainer van de club uit Saoedi-Arabië, maar heeft per 15 november ook een contract getekend als bondscoach bij de Marokkaanse voetbalbond. De Marokkanen willen voorkomen dat Gerets later begint in Noord-Afrika.

/

Volgens de minister van Jeugd en Sport in Marokko kunnen er weinig misverstanden bestaan over het feit dat de Belgische oefenmeester vanaf 15 november ook daadwerkelijk aanvangt als keuzeheer van de nationale ploeg van Marokko. “Het contract tussen hem en de bond is wat dat betreft heel duidelijk”, luidde het statement dinsdag in de plaatselijke media.

Problemen kunnen mogelijkerwijs echter verwacht worden, nadat Al-Hilal heeft laten doorschemeren dat Gerets nog een lopend contract heeft bij de Arabieren. Dat laten de Marokkanen evenwel niet over hun kant gaan. “We zullen niet zwijgen”, zegt minister Belkhayat. “En we zullen ons niet in een hoekje laten drummen. Het contract van Gerets stuurden we door naar de FIFA. Alles is in orde. Op 15 november is hij van ons. Wij willen onze rechten vrijwaren.”

Bezig met laden …