voetbalzone

Marokko krijgt nieuwe tegenslag te verwerken na malariageval in selectie

Peter Nusselder26 jan 2012, 15:39
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2012, 15:39
Advertentie

Het zit de Marokkaanse selectie voorlopig nog niet mee tijdens het toernooi om de Afrika Cup; het elftal van bondscoach Eric Gerets verloor de eerste groepswedstrijd van Tunesië en ook zijn niet alle spelers helemaal fit. Keeper Issam Badda heeft zelfs malaria opgelopen, al is het niet heel ernstig.

/

Badda, die in zijn vaderland onder contract staat bij Fath Rabat, is in Gabon slachtoffer geworden van de tropische ziekte. “In Libreville (de hoofdstad van Gabon, red.) heerst de meest serieuze vorm van malaria”tekent Reuters op uit de mond van Hefti Abderrazak, de teamarts van de nationale ploeg van Marokko. “Het tast zelfs de hersens aan. Gelukkig heeft Badda een lichte vorm van malaria”, aldus Abderrazak.

“Het gaat nu beter met hem. Hij heeft geen koorts of hoofdpijn meer.” Badda is niet de enige speler uit de selectie van Gerets die fysieke klachten heeft. Aanvaller Oussama Assaidi van sc Heerenveen kampt met een achillespeesblessure, terwijl centrumspits Marouane Chamakh (Arsenal) buikklachten heeft. Vrijdag speelt Marokko het tweede groepsduel, tegen gastland Gabon.

Bezig met laden …