voetbalzone

Marokko woest om ontwerp WK-shirt; Ziyech ziet ‘beste tenuetjes’

Tim Siekman04 mei 2018, 19:53
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2018, 19:53
Advertentie

De Marokkaanse voetbalbond is niet blij met het huidige ontwerp van het uittenue van de WK-shirts. De Leeuwen van de Atlas vinden het nieuwe tricot een belediging en dreigen op te stappen bij sponsor Adidas. Hakim Ziyech heeft weinig meegekregen van de ophef, zo laat hij weten bij Voetbal Inside.

De middenvelder van Ajax kan zich niet vinden in de kritiek dat het ontwerp 'te simpel' is. "Het is geen topshirt, maar ook geen heel slecht shirt. Dat zijn toch de beste tenuetjes, denk ik? Uiteindelijk gaat het erom wat je op het veld laat zien en niet wat voor shirt je draagt." De ophef betreft alleen nog het uittenue; het thuisshirt moet nog gepresenteerd worden.

{embed}


{embed}

Marokko moet het dankzij Adidas dus doen met een relatief eenvoudig ontwerp: een wit shirt met bovenop rode vlakken. Faouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond, stelt dat het sportmerk niet heeft voldaan aan de voorwaarden in het contract en hij zou dus al op zoek zijn naar een nieuwe sponsor. Overigens is bij de meeste uittenues van WK-deelnemers gemaakt door Adidas wit de dominante kleur.

Bezig met laden …