voetbalzone

Márquez: ‘De vorm van de Franse aanvallers kan zo weer terug zijn’

Peter Nusselder15 jun 2010, 14:03
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2010, 14:03
Advertentie

Dat de spitsen van het Frans elftal niet in topvorm lijken te zijn, stelt Mexico-verdediger Rafael Márquez niet gerust voor het onderlinge duel op donderdag. De stopper van Barcelona weet dat de voorwaartsen het goede gevoel zomaar weer terug kunnen krijgen. “Ze zijn misschien niet in de vorm die we van ze kennen, maar dat kan ieder moment veranderen”, aldus de Mexicaan.

De wedstrijd die Mexico speelt tegen de Fransen kan voor beide formaties al cruciaal zijn, nadat de beide openingswedstrijden in groep A in een gelijkspel eindigden. Hoewel de Franse spitsen al sinds november 2009 niet meer scoorden voor Les Bleus, is Márquez er niet gerust op. “We kunnen er niet op vertrouwen dat ze al lange tijd niet meer gescoord hebben”, waarschuwt de verdediger in de internationale media.

“Ze hebben snelle spelers, we moeten voorzichtig zijn”, aldus de 31-jarige Márquez, die tegen Zuid-Afrika de 1-1 voor zijn rekening nam. Dat de 92-voudig international niet langer captain is van de Mexicanen deert hem overigens niet. “Ik heb de aanvoerdersband niet nodig om mijn wedstrijden te blijven spelen. Het heeft niets te betekenen.”

Bezig met laden …