voetbalzone

Márquez gaat nog zeker twee jaar door als Mexicaans international

Erik van Dam28 jul 2010, 18:33
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2010, 18:33
Advertentie

Rafael Márquez heeft laten weten dat hij nog minimaal twee, en misschien nog wel vier jaar door wil gaan als Mexicaans international. De 31-jarige verdediger laat deze zomer zeer waarschijnlijk Barcelona achter zich, maar dat betekent nog niet dat hij ook wil stoppen als international. Na het WK staat de mandekker inmiddels op 95 interland voor El Trí.

/

Márquez debuteerde dertien jaar geleden in de Mexicaanse ploeg en is nog altijd basisspeler. “Er is veel gezegd en geschreven over de vraag of ik door zou gaan als international of niet. Ik zie mezelf nog zeker twee jaar voor Mexico spelen”, sprak de verdediger woensdag in Guadalajara. “Daarna zien we wel hoe ik me voel, hoe ik dan en of ik nog fit genoeg ben voor een volgend WK.”

“Mocht ik tegen die tijd niet meer topfit zijn, dan geef ik er de voorkeur aan om de jongere spelers het over te laten nemen. Maar zelf wil ik graag mijn interlandcarrière verlengen”, aldus Márquez. Eind vorige maand verbrak hij een nationaal record. In de achtste finale tegen Argentinië (3-1 verlies) speelde Márquez zijn twaalfde wedstrijd op een WK-eindronde. Daarmee hielp hij een oud record van zijn bejubelde landgenoot Antonio Carbajal uit de boeken.

Bezig met laden …