voetbalzone

Márquez: 'We moeten ervoor zorgen dat Messi geen ballen krijgt'

Bart Kruyt25 jun 2010, 17:14
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2010, 17:14
Advertentie

Rafael Márquez weet waar het gevaar ligt voor de Mexicaanse ploeg in de achtste finale tegen Argentinië. De verdediger werkt bij Barcelona dagelijks samen met Lionel Messi en weet dan ook als geen ander waar de kleine dribbelaar allemaal toe in staat is. “Het is erg lastig om tegen hem te spelen en om tegen te houden”, zei Márquez.

/

Messi liet zich eerst alleen bij Barcelona zien, maar blinkt op het WK ook uit in de Argentijnse ploeg en was tegen Griekenland zelfs aanvoerder. “We moeten proberen om de ruimte om hem heen erg klein te laten”, analyseerde Márquez. “We moeten ervoor zorgen dat hij zo weinig mogelijk ballen krijgt, want als hij eenmaal aan de bal is, is het haast onmogelijk om hem daarvan af te krijgen. Hij is de beste speler van de wereld.”

Argentinië en Mexico kwamen elkaar vier jaar geleden op het WK in Duitsland ook al tegen: Márquez zette zijn land destijds op voorsprong, maar de Mexicanen wisten deze marge niet te verdedigen. “We hopen zondag de perfecte wedstrijd te spelen”, zei Márquez. “Daarvoor moet Messi dus zo weinig mogelijk aan de bal komen. Hij is zeer sterk aan de bal en kan het ritme van een wedstrijd bepalen.”

Bezig met laden …