voetbalzone

Marseille-fan bewusteloos geslagen vlak bij Johan Cruijff ArenA

Tom Rofekamp21 sep 2023, 20:20
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 01:30
Advertentie

De gemoederen lopen al ruim voordat Ajax - Olympique Marseille begint hoog op rond de Johan Cruijff ArenA. Op beelden is te zien hoe de meegereisde fans voor onrust zorgen en met Amsterdamse supporters op de vuist gaan. Naar verluidt is er een fan van de Fransen bewusteloos geslagen. De rellen doen denken aan vorig jaar, toen zich een soortgelijke situatie voordeed rondom Olympique Marseille - Feyenoord.

In mei 2022 moest Feyenoord een 3-2 voorsprong verdedigen in de halve finale van de Conference League. In Marseille raakten de fans van beide clubs slaags. Het ergste gebeurde aan de vooravond van het duel, toen er vuurwerkgevechten plaatsvonden en messen werden getrokken. Feyenoord speelde een dag later met 0-0 gelijk.

Ook in Amsterdam gaat het er heftig aan toe. De sfeer was er al grimmig vanwege de crisis rond Ajax. De supporters eisen een vertrek van de raad van commissarissen (rvc) en lieten dat blijken middels een spandoek met de tekst 'Wij willen Ajax-DNA aan de top, rvc rot op'. Sven Mislintat, die onderzocht wordt op mogelijke belangenverstrengelingen bij de transfer van Borna Sosa, is er donderdag niet bij in de ArenA. Er is besloten hem tijdelijk niet aanwezig te laten zijn bij wedstrijden.


Bezig met laden …