Marseille slaat in knotsgekke slotminuten toe en boekt cruciale zege

Gijs Freriks18 jan 2015, 21:54
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2015, 21:54

Olympique Marseille beleefde met de uitschakeling in de Coupe de France en een competitienederlaag tegen Montpellier (2-1) een valse start van het nieuwe kalenderjaar, maar zondagavond werd dan toch een overwinning geboekt. l’OM leek op een brilstand te blijven steken tegen EA Guingamp, maar vijf minuten voor tijd maakte Mario Lemina de bevrijdende treffer in Stade Vélodrome. Het werd uiteindelijk 2-1.

In de beginfase viel er weinig te beleven, maar na een kwartier kregen beide partijen plots een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Younousse Sankharé kon echter niet veel kracht zetten achter een kopbal en mikte recht op Steve Mandanda en aan de andere kant redde Jonas Lössl op een kopbal van André-Pierre Gignac. De thuisploeg kreeg in het vervolg nog enkele halve kansen, maar de grootste mogelijkheid voor rust was nog voor Guingamp: Claudio Beauvue hoefde alleen nog Steve Mandanda te kloppen, maar schoot hoog over. Marseille begon redelijk sterk aan de tweede helft, maar slaagde er maar niet in om uitgespeelde aanvallen op de mat te leggen.

Gignac schreeuwde na een uur om een strafschop na een handsbal van Dorian Lévêque, maar scheidsrechter Wilfried Bien liet doorspelen en de klok begon voor de thuisploeg dan ook te tikken. Gignac liet nog twee kansjes liggen, maar na 85 minuten kwam Marseille dan toch op voorsprong. Lemina kopte de bal na een klutssituatie van dichtbij binnen: 1-0. Gignac maakte er even later 2-0 van, door uit een vrije trap van Dmitri Payet raak te koppen. Guingamp kwam echter nog wel terug: Rod Fanni veroorzaakte een strafschop, kreeg rood en zag hoe Beauvue de aansluitingstreffer verzorgde. Meer zat er voor de bezoekers echter niet in.