Marseille verliest bij hekkensluiter en vreest voor enkelbreuk Gignac

Bart Kruyt21 okt 2012, 22:55
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2012, 22:55

Olympique Marseille heeft zondagavond dure punten laten liggen in de strijd om de titel in Frankrijk. De ploeg van Elie Baup liep op bezoek bij hekkensluiter Troyes tegen een verrassende nederlaag aan door een doelpunt in de slotminuut (1-0). L’OM verzuimt zodoende om weg te lopen bij Paris Saint-Germain: beide ploegen delen nu de koppositie na negen speelronden, met negentien punten. Marseille vreest overigens ook nog voor een zware enkelblessure van spits André-Pierre Gignac.

/

Het spelbeeld was weinig verrassend, want Marseille domineerde het duel. Dat leidde in de beginfase echter niet tot échte kansen. Troyes verdedigde solide en mikte op de counter, waarbij spits Mohamed Yattara al snel voor de keeper gezet kon worden. Marcos twijfelde echter en verloor de bal. De bezoekers uit de havenstad waren aanvallend tandloos en het uitvallen van clubtopscorer Gignac kwam dan ook als een mokerslag aan. Hij moest zich laten vervangen en haastte zich met een ijszak op zijn enkel naar het ziekenhuis.

De enige echt grote kans voor Marseille voor de rust viel vlak na het vertrek van Gignac, die werd vervangen door Loïc Rémy, te noteren. De bedrijvige en gevaarlijke Mathieu Valbuena stuurde Morgan Amalfitano weg, maar diens lage schot werd gepakt door doelman Yohann Thuram. De thuisploeg van Jean-Marc Furlan, die vorig seizoen als derde eindigde in de Ligue 2, liet zich nog enkel zien middels een afstandsschot, maar was al tevreden met de brilstand bij de rust in de Champagne-Ardennen.

In de tweede helft speelde Troyes met meer aanvallende impulsen en dat leidde al snel bijna tot de openingstreffer, maar de kopbal van Benjamin Nivet kwam via de lat terug het veld in. Het duel lag hierna open en Rémy had op aangeven van Jordan Ayew moeten scoren, maar hij kopte over, terwijl Thuram even later een daverend afstandsschot van Charles Kaboré uit de hoek dook. Marseille leek genoegen te moeten nemen met een punt, maar vlak voor tijd schoot Nivet van dichtbij de 1-0 tegen de touwen. De bezoekers scoorden nog tegen, maar Rémy deed dat in buitenspelpositie. Troyes boekte zodoende zijn eerste seizoenszege.