voetbalzone

Marseille voegt zich bij Montpellier in finale Coupe de la Ligue

Erik van Dam19 jan 2011, 23:15
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2011, 23:15
Advertentie

Olympique Marseille heeft zich woensdagavond aan een finaleplaats in de Coupe de la Ligue geholpen. De titelhouder klopte Auxerre met 2-0 dankzij treffers van Brandão en André-Pierre Gignac. Dinsdagavond meldde Montpellier zich al in de eindstrijd, toen het Paris Saint-Germain in de verlenging wist te verslaan. De finale staat gepland voor 23 april; de winnaar stroomt in de derde kwalificatieronde van de Europa League in, als er al geen hogere plek is afgedwongen met de eindklassering in de competitie.

/

Vlak voor de eerste helft ten einde kwam, brak Brandão de score open. Taye Taiwo vond de Braziliaanse aanvaller bij de tweede paal en die kopte de 1-0 tegen de touwen. Auxerre toonde zich na rust beter dan ervoor, maar wist alsnog niet door de vijandelijke linies te breken en zag hoe Gignac de score, twintig minuten voor tijd, opvoerde. Na een één-tweetje met Lucho González scoorde de spits met een streep van zo'n twintig meter afstand.

Vorig seizoen wist L'OM de eindstrijd van de Coupe de la Ligue al voor zich op te eisen. Toen klopte het Girondins Bordeaux met 3-1 in het Stade de France, het jaarlijkse décor voor de laatste wedstrijd van het toernooi. In de voorlaatste week van april mogen Montpellier en Marseille nu gaan uitmaken wie de derde prijs van Frankrijk gaat pakken. De laatste keer dat Montpellier een noemenswaardige prijs greep, was in 1992. Toen won het de Coupe de la Ligue al eens.

Bezig met laden …