voetbalzone

Marseille wint al 118 dagen thuis niet; fans scanderen naam van Bielsa

Gijs Freriks10 jan 2016, 21:57
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2016, 21:57
Advertentie

Marcelo Bielsa leverde in augustus zijn contract in bij Olympique Marseille, maar de supporters zien de zestigjarige Argentijn graag terugkeren. In de slotfase van de thuiswedstrijd tegen EA Guingamp (0-0) werd de naam van El Loco gescandeerd, daar de achterban niet tevreden is over Míchel. Tegen Guingamp leed de club uit de havenstad immers voor de vierde keer op rij puntenverlies.

voetbalzone

In een half leeg Stade Vélodrome hoopte Marseille zijn eerste thuiszege sinds 13 september (Bastia, 4-1) te boeken, maar dat lukte dus niet. De thuisploeg begon al niet best en had ook nog eens de pech dat Lucas Ocampos na een overtreding van Younousse Sankharé de strijd voortijdig moest staken. De beste kans in de eerste helft was voor Javier Manquillo, maar hij wist doelman Jonas Lössl niet te verschalken.

L’OM kwam ondanks de matige eerste helft sterk uit de kleedkamer en kwam via Rolando dicht bij de 1-0, maar de verdediger trof de lat. In de slotfase had Marseille ook eigenlijk nog een strafschop moeten krijgen nadat de onzichtbare en zwak spelende Michy Batshuayi was vastgehouden, maar de bal ging tot ongenoegen van de aanhang niet op de stip. Na afloop klonk er een inmiddels vertrouwd fluitconcert, want Marseille wacht nu al 118 dagen op een zegepraal op eigen veld in de Ligue 1.


Bezig met laden …