voetbalzone

'Martial heeft alle kwaliteiten om de aanvoerder van United te worden'

Daniel Cabot Kerkdijk06 sep 2015, 08:24
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2015, 08:24
Advertentie

Wayne Rooney gaf onlangs toe dat hij Anthony Martial niet goed kende, maar volgens Dorian Martial is de miljoenenaankoop van Manchester United mogelijk de toekomstige aanvoerder van de Premier League-club. De broer van de negentienjarige Fransman is namelijk lyrisch over het leiderschap van de kersverse Mancunian.

voetbalzone

"Anthony heeft alle kwaliteiten om aanvoerder van Manchester United en het nationale elftal van Frankrijk te worden", zo verzekert de oudere broer van Martial zondag. "Hij is altijd al een natuurlijke leider geweest, al sinds zijn zesde. Hij is niet iemand die naar andere spelers schreeuwt. Hij spreekt namelijk met zijn voeten. Anthony is een talisman en heeft de persoonlijkheid om tot aanvoerder uit te groeien."

"Niet op dit moment, hij is pas negentien, maar in de toekomst." Daar speelt AS Monaco een grote rol in, zo verzekert Dorian Martial. "Hij komt van een club die twee captains van Frankrijk heeft voortgebracht: Patrice Evra bij United en Thierry Henry bij Arsenal. Het maakt deel uit van het DNA van AS Monaco, spelers worden hier goed opgeleid. Ze moeten verantwoordelijk zijn, maar ook respect tonen. Ja, er is veel geld voor mijn broer betaald. Maar daar maakt hij zich geen zorgen over. Hij weet niet wat het woord 'druk' betekent."

Bezig met laden …