voetbalzone

Martino bevestigt berichten: ‘Erg blij dat we op Afellay kunnen rekenen’

Daniel Cabot Kerkdijk04 jan 2014, 13:00
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2014, 13:00
Advertentie
/

Enkele maanden geleden zag Ibrahim Afellay zijn toekomst bij Barcelona waarschijnlijk somber in. De middenvelder dreigde niet fit te geraken voor de winterse transfermaand januari en daardoor zou hij een verhuurperiode uit zijn hoofd kunnen zetten. In een paar weken tijd is gebleken dat de perspectieven van de Nederlander in het Camp Nou niet zo somber zijn als gedacht werd.

Afellay hervatte afgelopen week de groepstraining en liet vrijdag een goede indruk achter tijdens een trainingspartijtje. Daarin kreeg de ex-speler van PSV als enige een geel hesje, zodat hij altijd speelde voor de ploeg in balbezit, rood of groen. Spaanse media verzekerden zaterdagochtend dat Afellay in de tweede seizoenshelft naar alle waarschijnlijk een eerlijke kans zou krijgen.

“Ik houd erg van de manier waarop Afellay speelt”, bevestigde Martino daags voor de thuiswedstrijd tegen Elche. “Hij heeft kwaliteiten, maar hij heeft meer tijd nodig om zich te ontwikkelen. We zijn hoe dan ook erg blij dat we op Afellay kunnen rekenen.” Afellay behoorde zaterdag niet tot de namen die deel uitmaken van de wedstrijdselectie voor Elche-thuis. De Oranje-international speelde veertien maanden geleden zijn laatste officiële duel, Portugal-Nederland.

Bezig met laden …