voetbalzone

Martino eist in achtste finale beter optreden Paraguay tegen Japan

Erik van Dam26 jun 2010, 18:26
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2010, 18:26
Advertentie

Gerardo Martino wil dat het Paraguyaans elftal scherper voor de dag komt in de achtste finalewedstrijd tegen Japan. La Albirroja slaagde er donderdag niet in Nieuw-Zeeland haar wil op te leggen; alle reden voor Martino om meer efficiëntie en discipline van zijn ploeg te vragen. “We waren niet bepaald scherp tegen Nieuw-Zeeland. Dat moet anders.”

/

Paraguay en Japan treffen elkaar dinsdag voor hun directe krachtmeting. Wie wint, stroomt door naar de kwartfinales. Voor de Zuid-Amerikanen levert een zege een ontmoeting op met Spanje of Portugal. Zowel Japan als de eventuele volgende tegenstander kan niet meer onderschat worden. “We hadden tegen Nieuw-Zeeland veel problemen in een linie waar we het niet verwachtten; de aanval”, laat Martino zaterdag weten op de officiële FIFA-website.

“Ik denk daarentegen wel dat Paraguay defensief zéér goed stond in alle drie de groepswedstrijden. We waren verdedigend erg sterk. Maar tegen Nieuw-Zeeland bewogen we niet goed en misten we efficiëntie.” Uiteindelijk resulteerde het duel met de Kiwi’s in een 0-0 remise. Japan klopte Denemarken en is daarmee de volgende tegenstander van Paraguay.

Bezig met laden …